Training

Leer een eindelevensverhaal schrijven

 ‘Hoe kijk jij naar het leven? Hoe kijk je aan tegen de dood?’ Daarover hadden wij met ons vake nog nooit een gesprek gevoerd, maar dankzij het eindelevensgesprek met Amfora is zo’n diepgaand gesprek er op het allerlaatste moment toch nog gekomen. 

Rob

Wie weet dat zijn leven ten einde loopt, wil vaak iets nalaten voor de geliefden en zoekt daar woorden voor. Een (interview-)gesprek kan helpen om woorden te vinden voor wat diep vanbinnen leeft aan vragen, angsten, vreugde, dankbaarheid, spijt, verdriet en hoop bij het einde van het leven.
In deze vierdaagse training leer je een eindelevensgesprek voeren, dat gesprek uit te schrijven in een vlot verhaal en dat verhaal vorm te geven in een mooi boekje.

Doelgroep 

Professionals en vrijwilligers werkzaam in de palliatieve sector en in woonzorgcentra.

Voorwaarden 

Wie wil deelnemen heeft voeling en ervaring met schrijven, schrijft bij aanmelding een persoonlijke motivatie voor deelname neer en
wordt gemandateerd door zijn diensthoofd/directie. Bedoeling is dat de aangeleerde vaardigheden nadien in de eigen werkomgeving hun weg vinden.

Locatie en data

GENT – Campus Sociaal Werk Arteveldehogeschool op dinsdag van 9.30 u. tot 16.30 u.: 8 februari 2020 – 3 maart 2020 – 17 maart 2020 – 21 april 2020
DEZE SESSIE IS VOLZET

VILVOORDE – Fed. Palliatieve Zorg Vlaanderen op donderdag van 9.30 u. tot 16.30 u.: 30 april 2020 – 14 mei 2020 – 28 mei 2020 – 18 juni 2020
OPGELET WIJZIGING
Ten gevolge van Covid-19, zijn we genoodzaakt deze data te herschikken.
Dat betekent dat deze training plaatsvindt op:
donderdagen 28 mei, 18 juni, 17 september en 15 oktober 2020.
Deze data zijn nog steeds onder voorbehoud en worden zo nodig aangepast in functie van de opgelegde COVID-19 maatregelen op dat moment.

Er zijn nog een aantal plaatsen vrij. De ervaring leert dat dit concept – een Amforagesprek voeren – een betekenisvol en werkbaar aanbod is om vragen bij het einde van het leven, in de palliatieve context en in woonzorgcentra, ter sprake te brengen.

Prijs

Leden FPZV €320, niet-leden €380 – Broodjes, drank en lesmateriaal inbegrepen

Docenten

Hilde Ingels & Liesbet De Vuyst

Deelnemers

12 deelnemers per reeks

Zelf meebrengen

Opnametoestel (dictafoon of smartphone), laptop

Aanmelden

Je meldt je aan door onderstaand formulier in te vullen. Wanneer je toegelaten wordt, ontvang je een link om in te schrijven. Is de vorming volzet, dan kom je op een wachtlijst voor een nieuwe training najaar 2020 of voorjaar 2021.