TRAINING

Bekijk in deze korte video wat de training inhoudt en lees hieronder wat meer duiding. Meld je daarna aan via het invulformulier onderaan deze pagina.

Leer een eindelevensverhaal schrijven

 ‘Hoe kijk jij naar het leven? Hoe kijk je aan tegen de dood?’ Daarover hadden wij met ons vake nog nooit een gesprek gevoerd, maar dankzij het eindelevensgesprek met Amfora is zo’n diepgaand gesprek er op het allerlaatste moment toch nog gekomen. 

Rob

Wie weet dat zijn leven ten einde loopt, wil vaak iets nalaten voor de geliefden en zoekt daar woorden voor. Een (interview-)gesprek kan helpen om woorden te vinden voor wat diep vanbinnen leeft aan vragen, angsten, vreugde, dankbaarheid, spijt, verdriet en hoop bij het einde van het leven.
In deze vierdaagse training leer je een eindelevensgesprek voeren, dat gesprek uit te schrijven in een vlot verhaal en dat verhaal vorm te geven in een mooi boekje.

Doelgroep 

Professionals en vrijwilligers werkzaam in de palliatieve sector en in woonzorgcentra.

Voorwaarden 

Wie wil deelnemen heeft voeling en ervaring met schrijven, schrijft bij aanmelding een persoonlijke motivatie voor deelname neer en
wordt gemandateerd door zijn diensthoofd/directie. Bedoeling is dat de aangeleerde vaardigheden nadien in de eigen werkomgeving hun weg vinden.

Locatie en data

Vilvoorde – op donderdag van 9.30 u. tot 16.30 u.:
16 & 30 september, 28 oktober, 18 november 2021

De ervaring leert dat een Amforagesprek voeren een betekenisvol en werkbaar aanbod is om vragen bij het einde van het leven, in de palliatieve context en in woonzorgcentra, ter sprake te brengen.

Prijs

Leden FPZV €400, niet-leden €460 – Broodjes, drank en lesmateriaal inbegrepen

Docenten

Hilde Ingels & Liesbet De Vuyst

Deelnemers

Max. 12 deelnemers per reeks

Zelf meebrengen

Opnametoestel (dictafoon of smartphone), laptop

Aanmelden

Je meldt je aan door onderstaand formulier in te vullen. Het is belangrijk dat je dit grondig en voldoende uitgebreid doet. Wanneer je toegelaten wordt, ontvang je een link om in te schrijven. Is de vorming volzet, dan kom je op een wachtlijst voor een nieuwe training in 2022.