De Verbinddoos

Hoe ga je het gesprek aan met iemand die in de laatste fase van zijn of haar leven zit? De VERBINDDOOS is een van de instrumenten die zorgverleners, vrijwilligers en ook familie hierbij kan helpen.

15 VERBINDVRAGEN helpen om het gesprek over het leven en het afscheid van het leven op te starten. De ervaring van wie er reeds mee werkt is zeer positief.
De Verbinddoos is gegroeid uit een samenwerking van Amfora met de opleiding ergotherapie van de Arteveldehogeschool. Een jaar lang kwamen professionals uit de ouderenzorg samen om te zoeken naar een instrument om aan bewoners in een woonzorgcentrum taal te geven aan het einde van het leven, om afscheid en dood te benoemen.

Na veel ideeën, uitproberen en creatieve voorstellen, werd de Verbinddoos geboren. Een nieuw woord dat staat voor verbinding en voor verband.
In de elektriciteitssector is een verbindingsdoos een contactdoos om draden te verbinden. En een verbanddoos bevat zwachtels om een kwetsuur te omzwachtelen, zoals ook gevoelens van pijn en verdriet omzwachteld worden tot dat verdriet niet meer steekt.

De Verbinddoos is aan € 9,90 te koop bij Symposion in Brugge.