De Verbinddoos

Net voor de stilaan wat rustiger zomermodus, tijd voor nog een paar updates.
Corona heeft voor veel mensen en zorginstellingen duidelijk gemaakt hoe belangrijk het kan zijn om tijdig een gesprek te voeren over wat iemand belangrijk vindt in het leven, en bij het einde van het leven. Vanuit Afscheid dat Verbindt reiken we hiervoor op verschillende manieren taal en instrumenten aan.
De Verbinddoos, ontwikkeld vanuit een samenwerking tussen de opleiding ergotherapie van de Arteveldehogeschool en Amfora, is een zeer toegankelijk instrument om als zorgverlener of bewoner zo’n gesprek aan te gaan. Ook in de thuisbegeleiding van ouderen, kan dit vlot ge├»ntegreerd worden. In een kort filmpje zie je wat het inhoudt en hoe je ermee aan de slag kan gaan.

Verder zijn er nog een aantal plaatsen vrij voor de volgende training Eindelevensverhalen schrijven die start op 12 november 2020 en plaatsvindt in Gent.

Tot slot kondigen we nu al aan dat je vanaf half september het boek Afscheid dat verbindt praten over het levenseinde in de boekhandel kan kopen. Nav deze publicatie, vindt op 8 oktober een avondlezing plaats met prof. Dirk De Wachter en met enkele nabestaanden, in principe op de campus Kantienberg van de Arteveldehogeschool, tenzij coronamaatregelen ons doen uitwijken naar een andere locatie.