Het gaat vooruit

Afscheid dat verbindt is en brengt veel in beweging. We hebben nu twee trainingsdagen achter de rug, met deelnemers die sterk geloven in de praktische toepassing van deze methodiek van het Amforagesprek. En ze oefenen en oefenen om het interviewen en uitwerken in een verhaal onder de knie te krijgen.

Donderdag 5 maart hadden we ook een studiedag Afscheid dat verbindt – aan de slag met eindelevensvragen – georganiseerd vanuit de opleiding ergotherapie – Kronkels aan de Arteveldehogeschool in Gent. Een divers publiek van mensen die werken in woonzorgcentra, in thuiszorg, in een ziekenhuis, in palliatieve zorg, zocht (en vond) antwoorden op de vraag hoe je het einde van het leven kan ter sprake brengen en benoemen bij wie zich in de laatste fase van het leven bevindt.
Vers van de pers konden we de VERBINDDOOS presenteren, een instrument dat helpt om bv. met bewoners in een WZC het einde van het leven ter sprake te brengen. Meer info op deze site op www.afscheiddatverbindt.be/verbinddoos en rechtstreeks te bestellen bij https://www.symposion.be/nl/webwinkel/afscheid_dat_verbindt/1932.

Het verhaal gaat dus, dat afscheid inderdaad verbindend kan werken, en we werken enthousiast verder en bouwen nieuwe contacten uit.