Partners in spirituele zorg

Foto: Gerlinde Bellefroid

Afscheid dat verbindt zoekt partners die inzetten op de spirituele dimensie in de palliatieve zorg (de vierde pijler) en op spirituele zorg in woonzorgcentra. Wij organiseren vanaf februari 2020 trainingen rond het voeren en optekenen van eindelevensgesprekken.
‘Spiritualiteit’ is een moeilijk begrip in onze contreien. Het wordt al te snel beperkt tot kerk of religie, terwijl spiritualiteit veel ruimer is en gaat om wat mensen bezielt en zin geeft in het leven. Het gaat over de diepere levensvragen, over wat mensen kracht geeft – hier vooral in de laatste fase van hun leven – en wat hen verbindt met de ander.
Wil je meewerken aan dit partnerschap? Net als WZC St. Vincentius in Avelgem? Laat het weten aan hilde.ingels@gmail.com. Van West-Vlaanderen tot Limburg zijn de komende maanden verkennende gesprekken gepland.
Op de hoogte blijven van de verdere plannen van Afscheid dat verbindt? Abonneer je dan op deze blog.